Program

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház szervezi az Interetnikai Színházi Fesztivál kilencedik kiadását: a 9. IFESZT-re október 13. és 21. között kerül sor. A fesztiválon tíz meghívott társulat szerepel összesen tizenkét vendégelőadással, a Tomcsa Sándor Színház pedig három saját produkcióval, köztük egy bemutatóval készül.

 

A 9. IFESZT-en a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházat, a sepsiszentgyörgyi M Studio-t, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházat, a Csíki Játékszínt, a bukaresti Állami Zsidó Színházat, a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatát, a kézdivásárhelyi Városi Színházat, a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatát, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházat, valamint a nagyváradi Szigligeti Színházat látjuk vendégül.

 

Az Interetnikai Színházi Fesztivál célja, hogy teret és lehetőséget teremtsen a hagyományokban és újításokban egyaránt gazdag kisebbségi hivatásos színházak számára a találkozáshoz. Ezen társulatok számára a rendezvény keretében lehetőség nyílik szakmai kapcsolatok kialakítására.

#ujformákkellenek

Előadások

#hírek

Rólunk írták

#képek

Galéria