forradalom.ma2020: ismét megünnepeljünk március 15-ét!

A Tomcsa Sándor Színház harmadik alkalommal készül március 15-ei ünnepi műsorára, amely ezúttal a márciusi ifjak elszántságát, bátorságát és kitartását kívánja bemutatni egy koncertjellegű szabadtéri előadás eszközeivel. Az eseményre 2020. március 15-én, vasárnap, 18 órai kezdettel kerül sor a Patkóban.

Petőfi Sándor útját végigjárva, az ő verseit, illetve kortárs költeményeket és slamszöveget felhasználva az 1848-49-es események, a forradalom és a szabadságharc hangulatát fogjuk életre kelteni. Egyfajta zenés rendhagyó irodalmi óra ez a produkció, amelyben arra is rákérdezünk, hogy hol találkozik a márciusi ifjak szellemisége a mai fiatalok életvitelével.

A produkció dalai és versek a Tomcsa Sándor Színház színészeinek előadásában szólalnak meg, az Eztán Együttes kíséretében. Közreműködik Abodi Nagy Blanka, a Tamási Áron Gimnázium András Gellért által vezetett VoxGimiesis kórusa, az Udvarhely Néptáncműhely csapata pedig színpadi mozgással és tánccal vesz részt az összkép kialakításában.

A zenés-táncos produkcióról itt találnak további részleteket.

Megosztás:

További hírek