Loading Események

Előadás részletei

Bemutató 2021. május 17.

Vérszirom

1+

Leírás

A befolyásolás az életünk minden terén és minden szakaszában jelen van – és ennek tudatában is vagyunk. De ez nem jelenti azt, hogy védve vagyunk ellene. Sőt! Éppen ez tesz minket kiszolgáltatottá.

Az osztályba helyettesítő tanár érkezik, akinek nagyon fontos a tudatos életmód. Ennek hatása alá kerül az osztály… Meddig mennek el egy ügy érdekében? Hol van a határ a mi és az ők között? Ki húzza ezt meg?

Az előadás célja annak tudatosítása, hogyan hat ránk a környezetünk, egy közösség, vagy akár egyetlen ember – az egészen apró és jelentéktelen dolgoktól a nagy, akár sorsfordító eseményekig.

A Vérszirom c. színházi nevelési előadáson egyszerre egyetlen osztály diákjai vehetnek részt, legalább egy pedagógus jelenlétében, a saját osztálytermükben, tanítási időben. A résztvevő osztály tagjai nem csak nézői, hanem aktív szereplői a történetnek. A diákok gondolataikkal, döntésekkel befolyásolják az eseményeket, ezáltal közvetlen élményt szereznek a témában, amely reményeink szerint hozzásegíti őket a tudatos döntéshozáshoz.

Részletek

Rendező: Meszlényi-Bodnár Zoltán m.v.
Helyszín: osztályterem
Műfaj: színházi nevelési előadás
Előadás nyelve: magyar

Stáb

Dramaturg: Szabó Janka m.v.
Jelmeztervező: Bíró Boglárka m.v.

Értékelés