Loading Események

Előadás részletei

Bemutató 2022. október 22.

Nyolckor a bárkán

6+

Leírás

A Nyolckor a bárkán Ulrich Hub fergeteges, zenés gyermek- és családi darabja 6-99 éveseknek, melyet óriási sikerrel játszanak világszerte. Ulrich Hub 2005-ben írta művét a karlsruhei Badeni Állami Színház felkérésére, azóta tart a színdarab diadalútja: 2006-ban az év gyermek- és ifjúsági drámájává választották Németországban és Hollandiában is, egy évre rá megjelent a regényváltozat, amely 2008-ban az év mesekönyve lett. Egy mennyei mesejáték három temperamentumos pingvinről, egy fáradhatatlan galambról valamint egy láthatatlan Istenről.

A galamb kimerült, hiszen épp most adta át a pingvineknek az utolsó két jegyet a bárkára, mielőtt az Isten által küldött nagy özönvíz elindul. A helyhiány miatt azonban minden állatfajból csak kettő kapta meg az életmentő beszállókártyákat. De a két pingvin nem hagyhatta magára barátját, a harmadik pingvint. Mit tehetnek?

A kortárs német szerző mesejátéka csodálatosan vicces, felszabadító és ugyanakkor mélyreható módon teszi fel a nagy kérdéseket Istenről és a világról. A szerzőt, Isten keresésében a szereplői – a pingvinek és a galamb – segítik. Naivitásukkal – talán a gyermekekéhez hasonlóan – közelítenek a hit kérdéseihez, és ezáltal újra és újra egyszerű és meggyőző válaszokat találnak. Egy mese a toleranciáról, a barátságról és az értelemkeresésről.

Játsszák

actor-img

egyes pingvin

Pál Attila
actor-img

kettes pingvin

László Kata
actor-img

hármas pingvin

Szűcs-Olcsváry Gellért
actor-img

fehér galamb

Esti Norbert

Kellékmester

Zayzon Ádám m.v.

Részletek

Rendező: Márkó Eszter
Szerző: Ulrich Hub
Helyszín: nagyszínpad
Műfaj: mesejáték
Előadás nyelve: magyar

Stáb

Dramaturg: Dunkler Réka
Fordító: Koleszár Bazil Péter
Jelmeztervező: Karda Zenkő m.v.
Díszlettervező: Deák Réka m.v. és Szűcs-Olcsváry Gellért
Zenei vezető: Király Péter m.v.
Kellékmester: Zayzon Ádám m.v.

Értékelés

Rated 5,0 out of 5
5,0 az 5 -ből (1 értékelés alapján)