Loading Események

Előadás részletei

Bemutató 2022. március 07.

#kivagyok

1+

Leírás

Az előadás időtartama: 1 h

Szerelmes vagyok? vetődik fel a kérdés a történetünkben szereplő fiatalokban. De hogyan válaszolhatnék erre a kérdésre, amíg még nem voltam szerelmes? Honnan tudhatom, hogy ez szerelem-e, vagy csak rajongás, esetleg csak vágyódás? Miért leszek ideges, amikor arra gondolok, hogy megszólítom? Lehet, hogy csak idegesít? De akkor miért gondolok rá annyit? Mintha nem tudnék saját magam lenni. Néha csak nevetgélek, vigyorgok ok nélkül.

Történetünkben négy fiatal próbál az iskolai kihívások mellett eligazodni saját érzései, gondolatai kavalkádjában. Egyedül nehéz megbirkózni a kérdéssel, de erről beszélni meg szokatlan.

Kire hallgassanak: a médiára, a felnőttekre, esetleg a barátokra?

A #kivagyok c. színházi nevelési előadáson egyszerre egyetlen osztály diákjai vehetnek részt, legalább egy pedagógus jelenlétében, a színház előterében, tanítási időben. A résztvevő osztály tagjai nem csak nézői, hanem segítői is a történetnek – a diákok gondolataikkal, döntéseikkel befolyásolják az eseményeket, ezáltal közvetlen élményt szerezhetnek a témában.

 

Az előadást szervezett osztályközösségeknek játsszuk, előzetes egyeztetés alapján. Érdeklődni és további időpontokat egyeztetni a közönségszervezőnél lehet a 0740 897 499-es telefonszámon.

 

A Tomcsa Sándor Színház és a Nyitott Kör együttműködésében létrejött előadás.

Az előadás megvalósítását támogatta: EMMI, EMET

Játsszák

actor-img

Tanárnő

Lukács Emőke
actor-img

Ágota

Veres Orsolya
actor-img

Tanár/Ágoston

Wagner Áron
actor-img

Tibike

Jakab Tamás

Részletek

Rendező: Meszlényi-Bodnár Zoltán m.v.
Helyszín: előtér
Műfaj: színházi nevelési előadás
Előadás nyelve: magyar

Stáb

Dramaturg: Szabó Janka m.v.
Jelmeztervező: Karácsony Kinga

Értékelés

Katt a Margóra