Loading Események

Előadás részletei

Bemutató 2011. december 15.

Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk

1+

Leírás

A fergeteges vígjáték a hetvenes évek egyik legnagyobb londoni sikere volt, 1971-ben a londoni Strand mutatta be, majd Cliff Owen 1979-ben megfilmesítette. Még a Guinness-féle rekordok könyvébe is bekerült. Angol filmváltozata a magyarországi mozikban is óriási tömegeket vonzott. A székelyudvarhelyi deszkákon az abszurd angol humor sikerét a Tomcsa Sándor Színház színészi produkciói teszik teljessé.

 

Mi történik akkor, ha egy pedánsan puritán életet élő, fiatal és szépreményű angol banktisztviselő szolgálati lakását egy szerencsétlen, ám nehezen tisztázható félreértés folytán egy napon egyszer csak százszámra ellepik a pornóújságok, szexvideók, és egyéb hasonszőrű kiadványok, s ráadásul még gyakori vendég a házban a feddhetetlen erkölcsre kényes főnök, és az éppen efféle illegális különlegességek után nyomozó rendőrfelügyelő is? Ajtók nyílnak, ajtók csukódnak, mindig mindenki a legrosszabbkor lép be, így sietni kell az árulkodó jelek eltűntetésével. Eközben anyósok, bankigazgatók, revizorok és örömlányok felvonulása segíti elő a teljes káosz létrejöttét. Természetesen elszabadul a pokol, s hőseink egyre képtelenebb helyzetekbe keverednek, míg végül, ahogy az már lenni szokott, minden szépen megoldódik.

 

Dinamikus előadásra számítunk, ahol a hangulat mindvégig a tetőponton van. Az egykori világsiker – a szexuális szabadosság idején is – kellemes színházi estét ígér.

Játsszák

actor-img

Eleanor Hunter

Fincziski Andrea
actor-img

Brian Runnicles

Dénes Gergely

actor-img

Frances Hunter

Jakab Orsolya
actor-img

Peter Hunter

Antal D. Csaba
actor-img

Leslie Bromhead

Barabás Árpád
actor-img

Arnold Needham

Dunkler Róbert

Részletek

Rendező: Nagy István
Szerző: ANTHONY MARRIOTT ÉS ALISTAIR FOOT
Helyszín: nagyszínpad
Műfaj: vígjáték
Előadás nyelve: magyar

Stáb

Értékelés