Loading Események

Előadás részletei

Bemutató 2022. június 14.

A párnaember

1+

Leírás

A Csíki Játékszín produkciója

 

Martin McDonagh A párnaember című színművének rendezője, Csiki Zsolt harmadik alkalommal dolgozik a Csíki Játékszínnel – az Özönvíz előtt és a Hippolyt, a lakáj előadást jegyezte korábban. A szerző neve sem új a színház repertoárján, hiszen hat évvel ezelőtt Vaknyugat című drámáját már bemutatta a teátrum.

McDonagh fekete humorral átitatott történetei egyszerre komikusak és kegyetlenek. Hősei könyörtelenül szembesülnek elhibázott életeikkel, a nézőnek megadatik, hogy a karakterek emberszerűségét kinevesse, de a szereplők számára a legtöbb esetben nem jut feloldozás, kifelé vezető út vagy remény a valahai változásra. A színdarabot The Pillowman címmel 2003. november 13-án mutatták be londoni National Theatre Cottesloe színpadán, John Crowley rendezésében.

Történetek között élünk, a történetek közvetlenül vagy közvetve hatnak életünkre, de lehet-e véletlen egybeesés, hogy egy író, Katurian több elbeszélésének eseményei is megtörténnek a mindennapokban? Az esetek azért is furcsák, mert novellái nem mindennapiak, fordulataik sajátosan felismerhetőek és halállal végződnek. Ezért kerül Katurian a rendőri vallatószobába, ahol mégtöbb furcsa részletre is fény derül.

Játsszák

Részletek

Rendező: Csiki Zsolt
Szerző: Martin McDonagh
Helyszín: stúdió
Műfaj: pszichothriller
Előadás nyelve: magyar

Stáb

Dramaturg: Biró Réka
Jelmeztervező: Török Réka
Zenei vezető: Veress Albert

Értékelés