Búcsúzunk Tőled, drága Nóra!

 

„Arra születtem, hogy megszeressenek
S megszeressem, én is azt akit lehet
Arra születtem, hogy boldog is legyek
S tovább adjam egyszer az életemet

S végül arra jöttem én a világra,
hogy belehaljak abba, hogy éltem a világba.”

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

 

 

Pető Nóra, ez az életvidám, erős tartással megáldott, energikus, magával ragadó lény hihetetlen bátor döntést hozott: magyarországiként Székelyudvarhelyre jött színházat alapítani, egy olyan intézményt, mely az idén tölti fennállásának 25 éves évfordulóját. Színházunk jubileumára ma árnyék vetült, hiszen, novemberben már nem ünnepelhetünk együtt azzal a csapattársunkkal, akinek jelenléte, kitartása, bátorítása meghatározó volt a kezdetekkor, aki a legnehezebb években volt bajtársunk.

Nóra arra született, hogy megszeressék, ahogy énekelte Eszterként a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról c. musicalben. Már az első székelyudvarhelyi előadásában gyermekek százai zártak a szívükbe Hollókisasszonyként a Hókirálynőben, majd az Óz, a nagy varázslóban a Gonosz boszorkányként alkotott számukra maradandót.  E számára idegen világban volt a székelyudvarhelyi nagyérdemű számára találóan, Piri az idegenvezető, Az én és a kisöcsémben. Felejthetetlen marad a Menyegzőben Rachelként, a Vendégségben Máriaként nyújtott alakítása, a számára talán egyik legkedvesebb emlékként őrzött Claire szerepében a Cselédekben. Szíveket hódított Dona Elviraként is a Don Juanban, akárcsak Zsuzsiként a Viktóriában. Érzéki életet adott Silvestrának a Vénusz Tornyában és árnyalt gazdagságot Gulyásnénak a Katonák, katonák c. előadásban.

Búcsúzunk tőled drága Nóra!

Örökké hálásak leszünk azért, hogy igent mondtál a székelyudvarhelyi színházra, gazdagabbá tetted e világot. Soha nem a könnyű, hanem az értékteremtő utat választottad, köszönjük, hogy példát mutatsz nekünk bátorságból, szenvedélyből és kitartásból!

Emléked áldott! Vigyázz ránk!

 

Megosztás:

További hírek