Loading Események

Előadás részletei

Bemutató 2023. november 20.

A kis herceg

4+
Bambi Bérlet

Leírás

Az előadás időtartama: 1 óra

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház vendégelőadása

Ki ne hallott volna már a kis hercegről? Legyen gyerek vagy felnőtt, bizonyára találkozott már élete során Antoine de Saint-Exupéry legendássá vált hősének alakjával, az emblematikus illusztrációkkal a búzaarany-hajú, kék-köpenyes kisfiúról, a mini-vulkánokkal tarkított kisbolygóról, a rózsáról, a rókáról, esetleg a méltán zavarba ejtő rajzzal a kalapformájú óriáskígyóról.

Bár a pilóta-író könyve éppen idén 80 éves, generációk során mit sem veszített bájából.

Rózsájában csalódva a kis herceg útnak indul, bolygóról bolygóra jár, hogy barátokra leljen, mígnem a Földre ér, aminek igencsak jó híre van kozmikus körökben. Útja során sok érdekes figurával találkozik, de egyikük sem lopja be magát a szívébe. A Földön megismerkedik viszont a rókával, aki megtanítja arra, hogy miben is áll a barátság titka. Hogy a barátság bizony nem mindig fenékig tejfel, hogy a barátok sokkal közelebb vannak, mint gondolná, ámde ráfordított idő és türelem nélkül nem maradnak életben, és, ami a legfontosabb, hogy jól csak a szívével lát az ember.

A kis herceg leginkább gyerekeknek és felnőtteknek ajánlott. Orosz Annabella meseszép látványvilága varázslatos utazásra hívja a kicsiket, a felnőttek pedig – egy óra erejéig – újra gyerekké változhatnak. Mert mindannyian tudjuk, hogy igazán rájuk fér, és hogy a szívük legmélyén nagyon is vágynak rá

 

 

Játsszák

actor-img

A kis herceg

Pașcu Tamara

actor-img

Mesélő, Király, Iszákos, Geográfus

Bartha Boróka

actor-img

Rózsa, Hiú, Üzletember, Róka

Tamás Boglár

Részletek

Rendező: Antoine de Saint-Exupéry nyomán színpadra alkalmazta: Moșu Norbert-László
Helyszín: nagyszínpad
Műfaj: mesejáték
Előadás nyelve: magyar

Stáb

Fordító: Rónay György
Jelmeztervező: Orosz Annabella
Díszlettervező: Orosz Annabella
Zenei vezető: Kolozsi Borsos Gábor
Ügyelő: Dombi Gabriella

Értékelés