Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel./Fax: +40 266 - 21 21 31
Mobil: +40 743 - 21 21 31

Kövess Minket:

Információk

A Tomcsa Sándor Színház működtetője a Pro Theatrum Alapítvány és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata .

 • a-nema-cipo-tortenete1.png
 • a-nema-cipo-tortenete2.png
 • az-egig-ero-fa1.png
 • az-egig-ero-fa2.png
 • ibusar1.png
 • ibusar2.png
 • migransok1.png
 • migransok2.png
 • nyilt-tengeren1.png
 • nyilt-tengeren2.png
 • roberto-zucco1.png
 • roberto-zucco2.png
 • szentivaneji-alom1.png
 • szentivaneji-alom2.png
Bábelőadás az elmagányosodásról, az elhagyatottságról, az újra felfedezésről, vagy arról, hogy van-e lelkük a tárgyaknak?"
 
HU
 
Anga Mária – Csepei Zsolt – Palocsay Kisó Kata – Hatházi András
A néma cipő története
- bábelőadás -
 
Bábelőadás az elmagányosodásról, az elhagyatottságról, az újra felfedezésről, vagy arról, hogy van-e lelkük a tárgyaknak? Ezen kérdéseket veti fel az előadás, és teszi mindezt a cipők szemszögéből, egész pontosan egy sportcipő sorsán keresztül.
 
Egy bármilyen cipősszekrény, egy bármilyen lakásban, jelen esetünkben Andoréknál, nemcsak mint bútor szerepel, hanem otthon is cipőknek, lábbeliknek. Ezek a lábbelik az elmúlás veszélye alatt „tengetik életüket”, mesélik el sorsukat úgy, hogy vágyaikban a minél jobban elhasználtságról, vagyis a tartalmas életről beszélnek. Andorék cipősszekrényében az élet feldúltan zajlik - nyilván sok nyelvi humor, zene és dal segítségével - mígnem észreveszik, hogy hiányzik közülük valaki. Ebben a kontextusban derül ki a sárga sportcipőről, hogy alig használtan is lehet valami eldobott, mellőzött, és bár jó reménnyel kecsegtette az élet, egy használaton kívüli tárgy lett. A többi cipő összefog, hogy értelmet adjon a sárga sportcipő létének, ami végül sikerül.
 
Ezzel a bábelőadással (esetünkben a bábok cipőkből készülnének) a gyerekek, a nézők figyelmét szeretnénk felkelteni az elhagyott dolgaik újrafelfedezésére, illetve a fölösleges, értelmetlen, halmozó vásárlói szándék racionalizálására.
 
SZEREPLŐK
 
MÁRTON RÉKA
MEZEI GABRIELLA
PÁL ATTILA
SZŰCS-OLCSVÁRY GELLÉRT
 
Látvány: Hatházi Rebeka
Rendező: Palocsay Kisó Kata
 
Tervezett próbakezdés: 2016.10.13.
Tervezett bemutató: 2016.10.28.
 
A szereposztás- és műsorváltoztatás jogát a színház fenntartja.
 
RO
 
Anga Mária – Csepei Zsolt – Palocsay Kisó Kata – Hatházi András
Povestea pantofului mut
 
Spectacol de teatru de păpuși despre singurătate, abandon, redescoperire, care caută răspunsul pentru întrebarea „obiectele au suflet”? Acestea sunt problemele pe care spectacolul le analizează din perspectiva pantofilor, mai exact din perspectiva unei perechi de pantofi de sport.
 
Un oarecare dulap de încălțăminte, într-un oarecare apartament, în cazul nostru la familia lui Andor, nu este pur și simplu o piesă de mobilier, ci reprezintă casă pentru pantofii și diferitele perechi de încălțăminte pe care îi punem în el. Dulapul de încălțăminte al familiei lui Andor este plin de agitație – atmosferă sugerată prin intermediul umorului, a muzicii și a cântecului – până când încălțămintele își dau seama că lipsește o pereche dintre ele. În acest context află spectatorii că, precum și perechea de pantofi de sport galbenă, orice poate fi aruncat, uitat și, în ciuda faptului că avea mari speranțe la începutul vieții, poate deveni un obiect nedorit. Toate încălțămintele se unesc pentru a-i da rost existenței perechii de pantofi de sport galbenă, și în final reușesc.
 
Cu acest spectacol de teatru de păpuși (în cazul nostru păpușile sunt, de fapt, pantofi) intenționăm să atragem atenția copiilor și a spectatorilor asupra obiectelor abandonate și să raționalizeze cumpărăturile inutile, fără rost.
 
Personaje:
 
Márton Réka
Mezei Gabriella
Pál Attila
Szűcs-Olcsváry Gellért
 
Design: Hatházi Rebeka

Rendező: Palocsay Kisó Kata