Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel./Fax: +40 266 - 21 21 31
Mobil: +40 743 - 21 21 31

Kövess Minket:

Információk

A Tomcsa Sándor Színház működtetője a Pro Theatrum Alapítvány és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata .

Iskola másként a Tomcsa Sándor Színházban


Színházunk 2014-ben is bekapcsolódott az "Iskola másként" programba. A hét folyamán több mint tíz osztályt vezettek körbe színészeink. A diákok betekinthettek a kulisszák mögé, a próbaterembe, öltözőkbe, jelmez- és kelléktárba, megismerték a fény- és hangtechnikai rendszert, és művészeink vezetésével egy-egy látott színpadi produkcióról is beszélgettek.

A nagyszámú csoportok óvódáskortól egész a végzős évfolyamokig érkeztek a Tamási Áron Gimnáziumból, a Palló Imre Művészeti Iskolából, a Bányai János Szakközépiskolából és a máréfalvi általános iskolából.
• részletek »

Színház a Kulisszák mögött
Színházunk Kulissza programjának célja: találkozások, műhelymunkák, érdekfeszítő beszélgetések, eszmecserék révén, valamint provokáló háttér-információk segítségével bevezetni a színház világába az érdeklődő felnőtt és diák nézőinket. Szeretnénk, ha a Kulissza keretet teremtene a nézőinkkel való szorosabb kapcsolattartásra, mert csak így tudjuk egymást megismeri; a néző színházunkat, mi meg azt, hogy Ő hogyan gondolkozik rólunk − milyen szerepet töltünk be az ő életében, mennyire szolgáljuk kultúraéhségét, kíváncsiságát, kikapcsolódási igényét. Összegezve: arra törekszünk, hogy a tapasztalatszerzés, együttműködés többféle formáját kínáljuk, s ezzel együtt jó szellemű, segítő, munkánkban megerősíteni tudó közönséget tartsunk fenn.

Színház csoda
Meghívott színész-tanárok és drámapedagógus által három napig tartó foglalkozás tanulóknak, melynek kiindulópontja, a színház csodálatos világa.

Meghívott színésztanárok:  Fazakas Misi (Sepsiszengyörgyi Tamási Áron Színház színművésze, Plugor Sándor Művészeti Líceum, drámatagozatának tagozatvezetője)
Fincziski Andrea (Tomcsa Sándor Színház színművésze)
Célunk a színház és a drámapedagógia eszközeivel feltárni a mese és a színház világát az érdeklődő diákok előtt.

Színház a kulisszák mögött
Séta a Tomcsa Sándor Színház “láthatatlan" tereiben, egybekötve a székelyudvarhelyi színház rövid történetének ismertetésével. Célja megismertetni színházunk történetét, működését.
Szervezett csoportok számára!


Hangba írt színház
Hagyományteremtő szándékkal, indítottuk útjára színházunk új, havi rendszerességgel jelentkező eseményét a Hangba írt színházat, amelynek keretén belül drámaírók művei kerülnek felolvasásra.