Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel./Fax: +40 266 - 21 21 31
Mobil: +40 743 - 21 21 31

Kövess Minket:

Információk

A Tomcsa Sándor Színház működtetője a Pro Theatrum Alapítvány és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata .

Rangos nemzetközi fesztivál meghívásban részesült a Tomcsa Sándor Színház.
A budapesti Nemzeti Színházban ötödik alkalommal kerül megrendezésre a három hetes, április 10-29 között zajló, Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó (Madách International Theatre Meeting).
A hagyományteremtő szándékkal létrehozott találkozó 2014-ben indult a Vidnyánszky Attila vezette budapesti Nemzeti Színházban, és céljai közé tartozik teret biztosítani a kultúrákat, országhatárokat átívelő színházak kölcsönhatására, egy olyan találkozási pont megteremtése, amelynek során a színházi szakma megismerkedhet egymás művészetével és bővítheti rálátási, kapcsolati hálóját.
 
A tavaly megrendezett találkozón, 11 ország 22 előadását 4 színpadon tekinthette meg a magyarországi és a külföldről érkező közönség. Olyan országok örvendhettek meghívásnak, mint Olaszország, Dánia, Macedónia, Svédország, Oroszország (Szentpétervár, Alekszandrinszkij Színáz, Moszkva, Almetyjevszki Tatár Állami Drámai Színház), Norvégia, Lengyelország, Lettország, Litvánia és Románia (Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Tompa Miklós Társulat, Radu Stanca Nemzeti Színház, Szeben és Szatmárnémeti Északi Színház, Harag György Társulat).
 
Idén három határon túli magyar színház kapott meghívást a fesztiválra: a szerbiai Újvidéki Színház, valamint az erdélyi Tamási Áron Színház Sepsiszentgyörgyről és a Tomcsa Sándor Színház Székelyudvarhelyről.
 
A Tomcsa Sándor Színház  Matei Vișniec darabjából készült előadásával, a Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk c. produkcióval vesz részt a fesztiválon, melyet a színház művészeti vezetője, Zakariás Zalán rendezett. A Migránsoook bemutatójára a dráMA9 kortárs színházi találkozón került sor 2017. szeptember 18-án, amely tulajdonképpen a darab magyar nyelvű ősbemutatója volt.
 
Migransoook.honlapra

Részese lenni az Európa határait is átívelő művészi dialógusnak bizalmat nyújt a megújuló folytatáshoz, erőt a jövőbeli tervek lendületes megvalósításához, és nem utolsó sorban büszkeséget a székelyföldi kisváros képviseletéhez egy világokat összekapcsoló színházi találkozón.