Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel./Fax: +40 266 - 21 21 31
Mobil: +40 743 - 21 21 31

Kövess Minket:

Információk

A Tomcsa Sándor Színház működtetője a Pro Theatrum Alapítvány és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata .

Évadnyitó gyűléssel indítottak a Tomcsa Sándor Színház tagjai – utána még a névadó író sírjánál is jártak.
 
Szeptember 1-én a koncertteremben gyűltek össze, összegezni az aktuális évad feladatait, újdonságait és változtatásait. Kezdésképp bemutatták az új munkatársakat: az új varrónőt Barabás Rékát, az új közönségszervezőt és PR felelőst, Szabó Jankát, az új dramaturgot Bereczki Ágotát, valamint az új művészeti igazgatót, Zakariás Zalánt.
 
IMG 0063
A művészrészlegen is akadtak változások: egy időre Mezei Gabriellától is búcsút vesz a társulat, viszont Szász Kriszta színésznőt négy év után ismét viszontláthatjuk. 
 
A színház férfiszínészt is keresett, a versenyvizsgára pedig öten jelentkeztek, egyiküket Nagy Norbert Lászlót szerződtették, valamint két jelentkezőt – Veres Lehelt és Pásztor Márkot – az évad folyamán láthatnak a nézők egy-egy előadásban.
 
IMG 0074
Szó esett továbbá a művészeti tanács megújulásáról, a honlap átalakításáról, valamint a feladatok leosztásáról, és a továbbra is műsoron tartott előadások felújításáról, amelyek a következők lesznek: A néma cipő története, Az égig érő fa, Káosz, Mirandolina, Nyílt tengeren, Roberto Zucco és a STOP THE TEMPO!
 
Az új előadások is szóba kerültek: mesével kezdődik az évad, méghozzá Boldog mesével, majd pedig a gyergyói Figura Stúdió Színházzal egy Shakespeare darabot is színpadra visznek, a Felsült szerelmesek című komédiát, és vígjátékból is lesz még, A főfőnök című Lars von Trier-filmadaptáció is bekerül a repertoárba, valamint Alfonso Paso Hazudj inkább, kedvesem! című komédiáját is láthatjuk majd színpadon, valamint a Migránsoook és a Nem lesz reggel, Fred című kortárs darabokat is.
 
IMG 0077
Ezen kívül a színészek beszédtechnikai továbbképzésen vehetnek részt az év folyamán, és a színházi nevelési program is megújult formában várja majd az érdeklődőket.
 
Majd pedig a közelgő dráMA kortárs színházi találkozó részleteit beszélték meg, amelynek elkészült a végleges programja, amelyet hamarosan a közönség is megtekinthet, és amelyen Matei Vișniec román írót is vendégül látják majd.
 
IMG 0080
Ezután a hagyományok szerint csoportképet készítettek a Tomcsa Sándor szobornál, és az író sírját is meglátogatták, ahol megemlékeztek a költő munkásságáról is.
 
IMG 0102
IMG 0119
IMG 0121
Ezt követően csapatépítő kávézásra mentek a színház jóvoltából, ahol még sokáig jó hangulatban folyt az évad megbeszélése, a tervezés és persze az új munkatársak megismerése.
 
IMG 0133