Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel./Fax: +40 266 - 21 21 31
Mobil: +40 743 - 21 21 31

Kövess Minket:

Információk

A Tomcsa Sándor Színház működtetője a Pro Theatrum Alapítvány és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata .

Turné: Gyergyószentmiklósi Kollokvium
 
A kisebbségben élő nemzetiségek sajátságos helyzetére építve, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház az idén immár XII. alkalommal szervezi meg az 1978-ban Sepsiszentgyörgyön útjára indított színházi fesztivált. A Nemzetiségi Színházi Kollokvium célkitűzése találkozási helyet biztosítani ezen nemzetiségek színházainak, valamint teret adni a hivatásos színházak mellett a független társulatoknak is. Így, a több külföldi és belföldi előadás mellett, szakmai programokon keresztül azt is megpróbálja körüljárni, hogy mit is jelent ez a sajátságos helyzet, azaz mit jelent születni és élni egy kisebbségi közösség tagjaként.
 

Idén október 15-én a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által szervezett Fuss neki! adománygyűjtő eseményen színházunk bábtagozatának fennmaradásáért szalad tíz fős csapatunk.
BAP BAB 0110

Kerekasztal-beszélgetés Matei Vișniec-kel
 
A kilencedik alkalommal megrendezett dráMA kortárs színházi fesztivál, egy a kortárs irodalom és színház terén kiemelkedő személyiséggel indíthatta rendezvénysorozatát, amely fő témájaként a mai drámaírás helyzetét és alkotói folyamatának bemutatását jelölte ki.
 
IMG 5885
 
Matei Vișniec nemcsak a román, de nemrégiben megszerzett irodalmi címe által, immár a francia írói társaság fontos szereplője is. A Romániából Franciaországba vándorolt személyiségek között, ő a második, Eugène Ionesco mellett, akinek sikerült kivívnia helyét a frankofón írók sorában. Elmondása szerint, ez a kinevezés, illetve nevének szócikként való jegyzése a francia művészetet formáló, külföldi alkotók lexikonjában, írói tevékenységének egyik legértékesebb elismerése.