Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel./Fax: +40 266 - 21 21 31
Mobil: +40 743 - 21 21 31

Kövess Minket:

Információk

A Tomcsa Sándor Színház működtetője a Pro Theatrum Alapítvány és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata .

Kedves nézőink!

A nyár folyamán kedvezményesen válthatnak bérletet színházunk új évadának előadásaira!

Csurulya Csongor tíz éve a Tomcsa Sándor Színház művészeti vezetője. 2007 óta felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt rendezett színpadi műveket színházunknál. Stúdió-előadásokat és nagytermi előadásokat, musicalt, operettet, vígjátékot, abszurd komédiát, mesét, tragédiát, legenda- és novellaadaptációt is rendezett. F.G Lorca Yerma és Bernarda Alba háza 2008-ban, illetve 2009-ben volt társulatunk repertoárjában. Előbbivel belföldön több színházban is vendégszerepelt a társulat, utóbbival Lengyelországban és Olaszországban is, a Bernarda Talks to The World európai uniós projekt keretében. Baróti-Eisemann-Dalos Bástyasétány 77 című operettjével (2008), Breffort – Monnot Irma, te édes musicaljével (2010), Molière A fösvény című vígjátékával (2012) és Tamási Áron Rendes feltámadás című novellája alapján készült előadásával (2014) sokáig szórakoztattuk a székelyudvarhelyi, kézdivásárhelyi, egri, budapesti közönséget. Pozsgai Zsolt Boldogság gyere haza (2010) című művét pedig kocsmaszínházi előadás formájában rendezte meg és Ibsen Nóra (2010) című stúdió előadásával Egerben, Budapesten és Tokajban is színpadra léptek színészeink.

Ezúttal egy finn darabbal lepte meg nézőit a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. Mika Myllyaho Káosz című fekete komédiájának bemutatójára április 20-án este 7 órától került sor.

A Káosz Kató Zsolt rendezésében készült, Jankó-Szép Yvette magyar nyelvű fordítása alapján. A mű érdekessége, hogy a szerzői utasításhoz híven az összes szerepet három színművésznő játssza: Albert Orsolya, P. Fincziski Andrea és Mezei Gabriella. Az előadás látványterveit Kerezsi Nemere és Dobondi A. Lehel készítette.

A próbafolyamat alatt a szerzőhöz, a rendezőhöz és a három színművésznőhöz intéztünk kíváncsiskodó kérdéseket. Ezeket és válaszaikat alább olvashatják.