Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel./Fax: +40 266 - 21 21 31
Mobil: +40 743 - 21 21 31

Kövess Minket:

Információk

A Tomcsa Sándor Színház működtetője a Pro Theatrum Alapítvány és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata .

A dráMÁzat elnevezésű drámaíró pályázatot 2011-ben, a 4. dráMA fesztivál keretében hirdette meg színházuk a Pro Theatrum Alapítvánnyal közösen, azzal a céllal, hogy az évente megrendezett fesztivál mellett, a pályázat kiírásával szintén népszerűsítsük a kortárs drámairodalmat, valamint ösztönözzük a hazai drámairodalom gyarapodását.

A "dráMÁzat" drámaíró pályázatra 217 pályamű érkezett be: 176 dráma Magyarországról, 29 Romániából, Szerbiából 3, Szlovákiából 3, Ausztriából 2, valamint egy-egy pályamunka Szlovénia, Németország, Belgium és Ukrajna területéről. A pályázatra beérkező 217 alkotás közül a kilenctagú Adorján Viktor A lovasok című drámáját találta a legjobbnak.

A 2013-ban zajlott 6. dráMA fesztiválon került sor a könyv bemutatójára, a dráMÁzat I. drámakötet végre kézzelfoghatóvá vált. A kötet a nyertes pályamunkán kívül négy különböző műfajú drámát tartalmaz a pályázat legjobbjaiból. A könyvet Szűcs Katalin Ágnes budapesti kritikus, a zsűri egyik tagja méltatta, a bemutatón jelen volt két dráma szerzője is, a nyertes mű szerzője, Adorján Viktor és Pruzsinszky Sándor is.

A drámapályázat kiírásakor a köteten kívül a nyertes pályamű sorsával is tervek születtek. A tervekhez hűen a nyertes pályamű ősbemutatóját a Tomcsa Sándor Színház tűzte műsorára. A produkció nem csak szövegét tekintve kortárs, hiszen Hatházi András m.v. rendező és a színészek olyan újszerű nyelvezetet találtak a produkcióhoz, ami túlmutat a szövegen és a kortárs kérdésfelvetésen.

Beszerezhető az intézmény jegypénztárában.

A kiadvány megjelenését a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.