Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel./Fax: +40 266 - 21 21 31
Mobil: +40 743 - 21 21 31

Kövess Minket:

Információk

A Tomcsa Sándor Színház működtetője a Pro Theatrum Alapítvány és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata .

A 2015-ös esztendőt a Tomcsa Sándor Színház társulata mozgalmasként értékeli, hisz annak ellenére, hogy az elmúlt évekhez hasonló problémákkal küszködött, sikerült újból megszervezni a dráMA találkozót, új bábszínházi produkcióval rukkolt elő és egy év pihenő után újból jelentkezett egy szilveszteri produkcióval.
A körülmények nem igazán változtak, hiszen a Művelődési Házban működő intézmények (Művelődési Ház, Néptáncműhely, Filharmónia, kórusok, Színház) és egyéb rendezvények (maturandusz-bulik, konferenciák, előadások, stb.) napirendje közötti egyeztetések, a programok folyamatos változásai és a megfelelő számú személyzet hiánya nehezítik a munkát. Hogy a rendszer mindezek ellenére jól és hatékonyan működjön elsősorban közös prioritáslistára, nagy együttműködési készségre van szükség, és azt tapasztaljuk, hogy ennek esetleges hiánya leginkább a színházra van negatív hatással, a színház munkáját nehezítik, mivel a színháznak van a legtöbb tevékenysége, és legnagyobb szüksége a nagyszínpadra, próbateremre, műhelyekre.

- bábszínház - 2014-ben indítottuk útjára a társulat régi tervének megvalósítását, és a 2015-ös évben is sikerült ere megfelelő figzlemet és anyagi keretet fordítani. A bábszínházi előadások létrehozása áthidalná a óvodások és kisiskolások közti szakadékot. Fontosnak tartjuk, hogy minden korosztály gyerekeinek koruknak megfelelő előadásélményben legyen részük. Saját produkcióink mellett rendszeresen visszajár a nagyváradi Lilliput Társulat és az egri Harlekin bábszínház, valamint a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábtagozata, melyek előadásaira szintén nagy az érdeklődés. Hosszú távon a bábtagozat létrehozásával a gyerekbérletek (óvodástól VI. osztályig) leosztását tervezzük.